Jump to content


Photo

Hoe vanuit telnet de Dreambox in stopmodus zetten?


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 1,315 posts

+9
Neutral

Posted 4 December 2012 - 15:56

Ik ben wel eens bezig om op afstand een box opnieuw te flashen, maar nu zou het handig zijn om een telnet commando te geven om de box in de Stopstand te zetten.

mount /boot -o remount,rw
rm /boot/*
reboot

Deze werkt niet meer in Versie 3.0. Maar welk Telnet commando werkt nu wel?

Edited by Loui (K), 4 December 2012 - 15:57.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Dreambox DM8000HD-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v4.0

Android HTC One X.


Re: Hoe vanuit telnet de Dreambox in stopmodus zetten? #2 Kosh

  • Senior Member
  • 317 posts

+3
Neutral

Posted 4 December 2012 - 16:33

Wat wil je precies: stoppen, herstarten, Enigma stop, etc.

Uit de analogien op de PC: Als root uitvoeren indien je niet al root bent:

Init 0 -> Volledige stop/power off (van STB).
init 1 -> Maintenance mode (single user aan de console).
Init 2 -> Ook een of ander service level, weet niet exact welke.
init 3 -> Multiuser mode (normale modus met Enigma aan).
init 4 -> Enigma stop (lijkt op init 1, heeft nog iets meer functionaliteit).
init 5 -> Full multiusermode met Grafische UI op (voor PC, niet op de STB).
init 6 -> Reboot/herstart (van STB).

Edited by Kosh, 4 December 2012 - 16:34.

ET9000 user i.c.w. Samsung UE40B6000 LED HDTV.

Re: Hoe vanuit telnet de Dreambox in stopmodus zetten? #3 Kosh

  • Senior Member
  • 317 posts

+3
Neutral

Posted 4 December 2012 - 16:56

(Edit mode werkte niet zoals verwacht.)
Dus voor een Enigma stop gebruik je dan een: init 4
Als je klaar bent met je aanpassingen (b.v. files kopieren/vervangen) dan doe je een: init 3.
Dan is de STB weer op voor regulier gebruik.

Correctie op bovenstaande init-modes:

Init 1 is de Single User Mode, deze wordt veelal voor onderhoud gebruikt als je achter het toetsenbord van de machine zit.
init 4 is de eigenlijke Maintenance Mode (init 1 met remote toegang (telnet/ssh) en nog wat meer extra's.)

Edited by Kosh, 4 December 2012 - 16:59.

ET9000 user i.c.w. Samsung UE40B6000 LED HDTV.

Re: Hoe vanuit telnet de Dreambox in stopmodus zetten? #4 Sjaaky

  • PLi® Core member
  • 6,755 posts

+32
Good

Posted 4 December 2012 - 17:16

@Loui (K): Je krijgt geen foutmeldingen bij het uitvoeren van die commando's?

@Kosh: Maar Loui (K) bedoelt de stopmode waarin je een nieuw image kan flashen. Bij dreamboxen kun je die triggeren door een knop in te drukken tijdens het booten, of door de bootpartitie te wissen.

Re: Hoe vanuit telnet de Dreambox in stopmodus zetten? #5 pieterg

  • PLi® Core member
  • 31,414 posts

+225
Excellent

Posted 4 December 2012 - 18:08

/boot is niet gemount, die zal je dus eerst moeten mounten voordat je /boot/* wist

Re: Hoe vanuit telnet de Dreambox in stopmodus zetten? #6 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 1,315 posts

+9
Neutral

Posted 4 December 2012 - 19:18

/boot is niet gemount, die zal je dus eerst moeten mounten voordat je /boot/* wist


Dus als ik eerst mount -t jffs2 /dev/mtdblock2 /boot in geef en direct daarna
mount /boot -o remount,rw
rm /boot/*
reboot zou het werken!

Edited by Loui (K), 4 December 2012 - 19:21.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Dreambox DM8000HD-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v4.0

Android HTC One X.


Re: Hoe vanuit telnet de Dreambox in stopmodus zetten? #7 theparasol

  • Senior Member
  • 3,182 posts

+138
Excellent

Posted 4 December 2012 - 19:36

Dan moet je echt verplicht flashen want hij start nooit weer!

Re: Hoe vanuit telnet de Dreambox in stopmodus zetten? #8 Henksat

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 13,548 posts

+42
Good

Posted 5 December 2012 - 07:43

Dan moet je echt verplicht flashen want hij start nooit weer!


Dat was ook zijn opzet.
Main box: Xtrend ET9x00 (10 sats), Testbox: XP1000, Bedroom boxes: DM800, Xtrend 5000 (all 4 sats).

Re: Hoe vanuit telnet de Dreambox in stopmodus zetten? #9 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 1,315 posts

+9
Neutral

Posted 5 December 2012 - 09:04


Dan moet je echt verplicht flashen want hij start nooit weer!


Dat was ook zijn opzet.


Klopt dat is ook de bedoeling, ik maak nog wel eens mee dat iemand waarmee ik op afstand verbinding heb de box niet of met veel moeite in de stopmodus krijgt. Dan is dit een mooie oplossing.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Dreambox DM8000HD-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v4.0

Android HTC One X.


Re: Hoe vanuit telnet de Dreambox in stopmodus zetten? #10 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 1,315 posts

+9
Neutral

Posted 5 December 2012 - 10:44

Even ter info, ik heb het hier even getest het werkt op de manier zo pieterg vermeld. eerst mounten: mount -t jffs2 /dev/mtdblock2 /boot

dan: mount /boot -o remount,rw
rm /boot/*
reboot
En de box herstart in *******Stop******** :).

Edited by Loui (K), 5 December 2012 - 10:45.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Dreambox DM8000HD-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v4.0

Android HTC One X.


Re: Hoe vanuit telnet de Dreambox in stopmodus zetten? #11 littlesat

  • PLi® Core member
  • 28,394 posts

+190
Excellent

Posted 5 December 2012 - 10:45

Te laat.... ik vroeg of het werkte en zojuist hierboven was de confirmatie

Edited by littlesat, 5 December 2012 - 10:46.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users